Over Eureka Studies

Mijn naam is Anjo van Lieshout en ik heb een praktijk aan huis, waarin ik samen met andere professionals eerstelijnspsychologische hulp en diagnostisch onderzoek bied aan zowel kinderen, adolescenten als volwassenen.

Na het afronden van mijn doctoraal klinische pedagogiek aan de rijksuniversiteit Utrecht ben ik mijn eigen praktijk gestart in 1989. Een adviesbureau in de psychologische en onderwijskundige dienstverlening. Sindsdien heb ik een opleiding gevolgd tot GZ-psycholoog (2003, BIG geregistreerd). Ook heb ik een opleiding gevolgd tot regressietherapeut (1992) en trainingen in LIFO (1998) en Emotional Focused Therapy (gevorderd, 2015).

Naast behandeling en diagnostiek geef ik trainingen op het raakvlak van psychologie en communicatie. Ik ben gespecialiseerd in leiderschap en coaching, medezeggenschap, projectmanagement, arbeidsomstandigheden. Daarnaast ben ik coach van werknemers in verbeter en verandertrajecten. Tevens houd ik me bezig met supervisie van psychologen en orthopedagogen.

Hoewel mijn praktijk, Eureka Studies, klein is, vind ik het belangrijk om mensen de kans te geven om zich te ontwikkelen binnen het werkveld van de psychologie. Om deze reden bied ik binnen mijn praktijk al jaren een plek aan universitaire stagiaires. Dit jaar begeleid ik twee stagiaires van de Universiteit Utrecht van de masteropleiding Orthopedagogiek.